Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایتنا - روش‌های کلاهبرداری اگرچه روزبه‌روز در حال تغییر است، اما بعضی از روش‌ها برای کسانی که قصد سوءاستفاده از ناآگاهی افراد را دارند، هیچ‌گاه کهنه نمی‌شود و همواره با تغییرات جزئی، کلاهبردارانی پیدا می‌شوند که بخواهند از عدم اطلاع مردم بهره بگیرند.

یکی از روش‌هایی که در سال‌های گذشته همواره مورد توجه کلاهبرداران بوده، تماس با افراد به اسم اپراتورهاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این روش ممکن است سوءاستفاده‌گران به صورت اتفاقی شماره افراد را گرفته و با وعده‌های سیم‌کارت رایگان، تعویض سیم‌کارت‌های اعتباری با دائمی، برخورداری از اینترنت و تماس رایگان، تبدیل سیم‌کارت‌های 4G به 5G که با توجه به راه‌اندازی سایت‌های 5G در کشور می‌تواند از جدیدترین موارد سوءاستفاده باشد و مواردی از این دست، کاربران را فریب دهند.

به گزارش ایتنا از ایسنا، با توجه به اینکه در سال‌های گذشته بارها با نشت اطلاعاتی از سوی اپراتورها، ثبت احوال، تلگرام و موارد این چنینی روبه‌رو بودیم، بعید نیست که کلاهبرداران با فرد تماس گرفته و حتی نام و اطلاعات شخصی فرد از جمله کد ملی را بدانند و با استفاده از مهندسی اجتماعی، سعی کنند که اعتماد فرد را جلب کرده و درجهت اهداف خود مورد سوءاستفاده قرار دهند.

مهندسی اجتماعی یا social engineering، سوءاستفاده زیرکانه از تمایل طبیعی انسان به اعتماد کردن است که به کمک مجموعه‌ای از تکنیک‌ها، فرد را به فاش کردن اطلاعات یا انجام کارهایی خاص متقاعد می‌کند.  بسیاری از حملات مهندسی اجتماعی نیازی به اطلاعات فنی تخصصی ندارند و لازم نیست که یک متخصص رایانه و یک هکر حرفه‌ای به شما حمله کند، بلکه هر یک از افراد جامعه می‌تواند نقش یک مهاجم را ایفا کند، بنابراین باید همیشه نسبت به محیط اطراف آگاه بود.

ممکن است با شخص تماس بگیرند، اعلام کنند که سیم‌کارت اعتباری آنها قابلیت تبدیل به سیم‌کارت دائمی و برخورداری از تماس و اینترنت رایگان چندماه را دارد، در نمونه‌های دیگری از این دست ممکن است تماس بگیرند و اعلام کنند که فرد برنده سیم‌کارت رایگان شده، در نهایت آدرس فرد را گرفته تا هدایای مورد نظر را برای او ارسال کنند.

درصورتی که فرد فریب این تماس‌ها را بخورد، ممکن است آدرس خود را ارائه کند، شخص کلاهبردار به آدرس مراجعه کرده،‌ با وعده تبدیل سیم‌کارت و یا بسته‌های اینترنت و تماس با هزینه‌های کمتر،  مبلغی را دریافت می‌کند و دیگر خبری از شماره تلفنی که تماس گرفته و چنین وعده‌ای را داده نخواهد بود، البته چنین مواردی ممکن است به اتفاقات خطرناک‌تری هم منجر شود که ضرر مالی بخش کم‌اهمیت‌تر آن باشد..

فیشینگ هم از مواردی است که می‌تواند کاربران ناآگاه را هدف قرار دهد. بدین صورت که ممکن است لینکی برای کاربران ارسال کنند و از او بخواهند از طریق درگاه پرداختی، مبلغ مورد نظر را واریز کند تا خدمات ارائه سیم‌کارت و مانند آن برایش انجام شود،‌ در حالی که این لینک‌ها درواقع آدرس‌های شبیه‌سازی‌شده هستند و می‌توانند به این روش اطلاعات پرداختی کاربران را به دست آورده و حساب کاربر را خالی کند.

کاربران باید توجه داشته باشند که اپراتورها درصورتی که طرح‌هایی از جمله ارائه سیم‌کارت داشته باشند، این اطلاعات در وب‌سایتشان موجود است. بنابراین کاربران درصورت مواجهه با تماس‌هایی از قبیل اینترنت رایگان، تبدیل سیم‌کارت و مواردی از این قبیل، تنها کافی است به سایت اپراتورها مراجعه کرده و از واقعی بودن یا نبودن آن آگاه شوند و گرفتار کلاهبرداری نشوند.

منبع: ايتنا

کلیدواژه: تبدیل سیم کارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.itna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ايتنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۴۳۳۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افشای شگرد مادر و پسر تهرانی برای آدم‌ربایی مردان جوان


به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، چندی قبل مرد میانسال اهل کشور افغانستان به کلانتری 39 گلشهر کرج رفت و هنگامی که مقابل افسر نگهبان قرار گرفت، گفت: پسر 19 ساله‌ام به نام حامد از خارج و  ناگهان ناپدید شد. ساعتی پیش فرد ناشناسی به من زنگ زد و مدعی شد که فرزندم را در تهران گروگان گرفته و با تهدید به قتل در ازای آزادی‌اش 125 میلیون تومان در خواست کردند. پس از اینکه پول را با هزار زحمت فراهم کردم، حامد آزاد نشد و دیگر خبری از او ندارم، لطفاً کمک کنید.

با توجه به محل ارتکاب جرم در تهران رسیدگی به موضوع در دستور کار تیمی از کارآگاهان پلیس آگاهی پایتخت قرار گرفت و در نخستین گام هویت صاحب حساب بانکی آدم‌ربا که 125 میلیون پول به آن ریخته شد بود، شناسایی شد.

کارآگاهان در ادامه متوجه شدند، صاحب‌ شماره حساب بانکی مورد نظر با اتباع زیادی از اهل کشور افغانستان در ارتباط بوده و با همکاری مادرش، کارت‌های بانکی را به مردان افغانستانی اجاره داده‌اند که همین موضوع شک تیم جنایی را برانگیخت.

خیلی زود پسر جوان توسط کاراگاهان پلیس آگاهی دستگیر شد. او که در جریان بازجویی‌ها منکر جرم خود بود پس از مواجه با شواهد و مدارک موجود به همکاری با یک باند آدم‌ربایی با همدستی مادرش اعتراف کرد و گفت: پدرم در زندان است. من به دلیل مشکلات مالی با همدستی مادرم مسافرین اتباع افغانستان را جابه‌جا می‌کردم و با تهیه کارت عابربانک و فروش آن به آدم‌ربایان با آنها همکاری داشتیم.

 

وی ادامه داد: من و مادرم، افراد اهل کشور افغانستان را با شگرد مهاجرت غیرقانونی به کشور‌های اروپایی اغفال کرده و به مخفیگاه باند آدم‌ربایی در جنوب تهران می‌کشاندیم‌؛ در آنجا 3 مرد جوان طعمه‌ها را هدف ضرب و جرح قرار داده و از خانواده گروگان‌ها مبالغ هنگفتی دریافت کرده‌اند.

کارآگاهان پس از دریافت این اطلاعات مهم خیلی زود راهی مخفیگاه آدم‌ربایان شدند و پس از هماهنگی‌‌های لازم با مرجع قضایی  3 مرد جوان را دستگیر و 11 گروگان اهل کشور افغانستان را رها کردند.

متهمان پس از انتقال به پلیس آگاهی، تحت بازجویی قرار گرفتند و به جرم آدم‌ربایی اتباع افغانستانی با وعده و وعید فریب به بهانه مهاجرت به اروپا، صراحتاً اعتراف کردند.

  با صدور قرار قانونی از سوی مرجع قضایی، متهمان برای روشن شدن زوایای پنهان پرونده و کشف جرائم احتمالی در اختیار پلیس آگاهی تهران بزرگ قرار گرفتند.

دیگر خبرها

  • تاریخچه ۲۵۰۰ ساله کارت اعتباری در ایران
  • کلاهبرداری با شگرد خرید حواله خودرو در کرج
  • رستگاری در کار نیست؛ سردار باید از رم جدا شود
  • انتقال دبیرخانه دائمی مُد زاگرس به لرستان
  • بهترین سایت‌های خارجی برای خرید با پرفکت مانی کدامند؟
  • دستگیری کلاهبرداران اسکیمری ۱۰۰ میلیاردی
  • چهار معیار مهم سلامتی در ساعت‌های هوشمند
  • افشای شگرد مادر و پسر تهرانی برای آدم‌ربایی مردان جوان
  • هشدار پلیس درباره ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!
  • «جایزه صد میلیون تومانی» ترفند جدید کلاهبرداران تلفنی!